Ekologiskt korngräs 200g

Ekologiskt korngräs 200g

Recension korngräs

Då har det äntligen kommit till att recensera korngräs. Det här är en av de produkterna som jag kanske mest sett fram emot att recensera då den helt består av en produkt och inte blandas med andra. Den är till 100% endast korngräs. Jakten på ett medel som faktiskt får personer att minska i vikt störs när produkten innehåller blandningar. Hur ska jag kunna veta vad som fungerar för mig, när jag inte vet vilken del av produkten som får mig att gå ner i vikt.

Bakgrund och användning av korngräs

Ekologist korngräs har funnits sedan urminnes tider, det är dock på senare tid de effekter på hälsan och vårt välbefinnande har börjat uppmärksammats. Krongräs skall inte förväxlas med sädesslaget korn som växer på våra svenska åkrar och används flitigt för att brygga både öl och whisky.

Korngräs är ett gräs vars odling sker direkt utifrån fröna dessa läggs i blöt och därefter börjar gräset att växa. Gräset växer snabbt och kan efter kort tid antigen torkas och malas till ett pulver eller pressas färskt till juice. Pulvret läggs med fördel i kapslar och tas sedan som ett kosttillskott. Den färska juicen kyls ned och blandas med vatten, den går nu att dricka som en dryck baserad korngräs. För att inte späda ut koncentrationen går det att dricka som rent koncentrat men då i en mindre mängd. Korngräspulvret används ofta som tillskott och booster i smoothies alternativt med andra mixade grönsaker. Som med alla tillskott rika på näring ska de helst tas på tom mage. Då får kroppen möjlighet att ta upp alla näringsämnen och kroppen kan tillgodogöra sig vitaminer och mineraler. Det fungerar utmärkt att starta dagen med en korngräs-smoothie alternativt att dagen börjas med några tabletter ekologiskt korngräs.

ko

Näringsinnehåll

Om du letar efter ett naturligt tillskott som verkligen är överfullt av vitaminer, aminosyror, antioxidanter och mineraler då är korngräs rätt. Den kasnke mest värdefullaegenskapen hos korngräs är dess förmåga att reglera kroppen PH-nivå. Den hjälper kroppen att uppnå en balans mellan syra och bas, det är något som kroppen hela tiden arbetar med. Då arbetet är väldigt intensivt blir det mängder av energi över till annat när kroppen får hjälp av korngräset.

Sett utifrån en PH-nivå så är korngräs basiskt. Den konsumtion som dagligen sker i västvärlden ger kroppen ett överskott av syra, vilket i sin tur gör att kroppen behöver kompensera med bas för att nå en balans. Blodproppar och högt blodtryck är exempel på komplikationer som uppstår när PH-värdet är surt under en längre tid. Problemet med att ha ett surt PH-värde är att kroppen hela tiden måste ta av resurser som är basiska i sin natur. Ett exempel är kalcium det är en basisk mineral. När kroppen har ett överskott på syra blir PH-nivån i kroppen sur. För att balansera upp det tar kroppen av de mineraler som är basiska, i de fall det inte finns tillräckligt i de födoämnen som personen fått i sig tvingas kroppen att ta av befintliga mineraler. När de sker så kan det leda till benskörhet, osteoporos. Det är därför korngräs har blivit ett så viktigt näringstillskott, då det hindrar kroppen från att ta av sig själv för att reglera PH-nivåerna.

Jämförelsevis har korngräs exceptionellt höga näringsvärden. Vitamin B1 återfinns 30 gånger mer i korngräs än vanlig komjök, kalium finns 25 gånger mer i korngräs än i en vanlig gul banan. Listan slutar inte där järn, kalcium, C-vitaminer, krom för blodsockernivåerna, magnesium för muskler och leder. Korngräs innehåller den PH-balanserande mineralen zink i mycket stor omfattning, den hjälper kroppen att behålla balansen mellan syra och bas. Alla nödvändiga B-vitaminer finns representerade även natrium,klorofyll, betakaroten. En studie har pekat på att personer med reumatism eller allmän stelhet i leder och muskler upplevde att det magnesium de fick i sig via korngräset hjälpte dem att bli av med stelheten. Det är troligtvis på grund av att stelheten uppkommer då kroppens har för mycket syra och såldes ett surt ph-värde samt låga magnesiumdepåer.

Många veganer och vegetarianer har gjort det till sin dagliga rutin att börja dagen med korngräs. Problemet för dem är att B12 normalt inte finns i animaliska produkter. Kroppen behöver den då en allt för låg andel vitamin B12 har länkats till depression och minnesproblematik.

Hälsoeffekter

Hälsoeffekterna går att summera främst som en eliminerare av blodbrist, artros(ledvärk), migrän och trötthet. Delar av kornet är extra verksamt mot akne då antioxidanterna tar hand om de fria radikaler som förstör huden vilket resulterar i akne. P4D1 har varit med i flera forskningstudier och det har visat sig kunna reparera DNA i cellerna, vilket i sin tur förlänger cellens livslängd. Om cellen lever längre behöver inte nya skapas i samma omfattning och det sker in inbromsning av åldrandet. I ett fåtal studier har ett samband mellan inaktiva carcinogenerna och näringstillskott rikt på klorofyll och antioxidanter kunnat utrönas. Resultatet av det är en hämmande/förebyggande effekt mot cancer.

Gå ner i vikt mer korngräs

Vad gäller minskad vikt så har det en hämmande effekt på kolesterol värdet, upptaget i tarmen bromsas och ämnesomsättning ökar. Den ökade ämnesomsättningen aktiverar enzymer som förlänger fettförbränningsprocessen. Följden blir att fettet förbränns och hindras från att tas upp, när fettförbränningsprocessen är startad skickas också aptitdämpande enzymer vilket får en hämmande effekt på hungern.

Recension korngräs

Produkten beställde via weightworld. Trodde först att jag skulle få en påse med kapslar. Jag fick fint rent grönt pulver vilket jag är glad över idag då kapslarna har rapporteras inte helt smält och låta kroppen ta till sig alla näringsämnen. För att komma igång valde jag en påse med 200gram, kom att räcka i lite mer än en månad. Jag valde att bland ut ca 3 gram på morgonen med ett glas vatten och kvällen så gjorde jag mig en smoothie innehållandes korngräs och morötter. De första tre dagarna märkte jag ingen större skillnad mer än att jag började vänja mig vid smaken, den var inte äcklig bara annorlunda. Jag är 60-talist och har precis passerat 50-strecket. Jag är inte 20 längre och det var något som jag blir varse varje morgon när jag stiger upp. Det var också det första jag märkte, stelheten jag känt på senare tid hade avtagit. Den minskade gradvis och jag som gammal hockeyspelare kände mig inte som ett kylskåp längre. Det dröjde ca två veckor innan jag blev varse nästa förändring och det var min fru som påpekade att byxorna satt dåligt, varpå jag undersökte det hela lite närmre. Jag hade tappat från storlek 36 till 34 utan att egentligen märka det, mycket på grund av att jag i mitt jobb alltid bär bälte vilket gör att byxorna sitter där de sitter. Stor förvåning väntade mig när jag senare den kvällen steg upp på vågen för att se att jag minskat 4,3 kg. Jag försökte mig på med hjälp av min fru att försöka utröna vad jag gjort egentligen för att tappa i kilon och såpass mycket också. Jag hade inte någon gång under kuren känt mig hungrig eller hungrigare. Vi kunde inte hitta något mer specifikt än att vi inte köpt hem något på kvällarna då jag inte haft sug efter något. Det var vanligtvis jag som tog mig friheten att förgylla kvällarna med något gott. Den resterande delen av testet var jag medveten om viktnedgången vilket gjorde det svårare att inte ta sig något gott. All in all så avslutade kuren med en viktnedgång på totalt 5,4 kilo och väldigt mycket mindre stelhet i kroppen.

Korngräs dosering

Korngräs fungerar utmärkt för både barn och vuxna, det skall dock påpekas att barn ofta inte gillar smaken. För att dra nytta korngräsets hälsoeffekter räcker det med att bland en tesked ca 3gram i ett glas vatten (100ml). Alternativt i yoghurt eller juice för barnen.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Ekologiskt korngräs 200g
Author Rating
41star1star1star1stargray

Kommentera gärna!

Lämna en kommentar


Name (required)

Email (required)

Website

Show Buttons
Hide Buttons